vertical-portfoli-full-blaak

 

blaak

Blaak/Multiflex

De laatste gerealiseerde opdracht die we uitvoerden betrof een 8 vierkante meter grote kantoorwand in Rotterdam. Het was een echte uitdaging. Er was geen water aan -of afvoer aanwezig en het daglicht zag geen kans door de jaloezieën heen te komen. Wij hebben hier noodgedwongen gekozen voor een uitgebalanceerd systeem. Het water haalden we via het systeemplafond naar de 20 meter verder gelegen wand toe.

De automaat voor de irrigatie werd in de kast bij het aftappunt geplaatst met een visueel alarm aan de buitenkant. Mocht er zich ooit een storing voordoen in de watergift dan kan er onmiddellijk worden ingegrepen. Onder de plantenwand die los van de grond hangt is er een witte kunststof bak geplaatst zonder afvoer die als lekbak fungeert.

Door middel van sturing en fine tuning van de watergifttijd en cyclus in de daarop volgende weken is er tenslotte een evenwicht ontstaan in de hoeveelheid water die de wand verbruikt en het debiet.

Uit voorzorg is er nog een verdamper in de bak aangebracht die in werking treedt als de waterstand te hoog wordt. Ook is er een alarm in de bak geplaatst die de watertoevoer afsluit in het geval dat er door welke oorzaak dan ook te veel water in de bak zou terecht komen. Omdat de hoeveelheid groeilicht onvoldoende was hebben we speciale groeilampen opgehangen voor de onmisbare fotosynthese van de planten..

Vertical Gardens levert een turn key project op maat.

Ga terug naar Projecten.