Publicatie Stadswerk >
Extra Special over Daktuinen en Groene gevels – juni 2012

De verticale tuinen zijn een echte hype aan het worden. Er is bijna geen stad meer die in zijn winkelstraat geen verticale tuin heeft.

Als reactie hierop zijn er steeds meer ondernemers die zich op het ontwikkelen ervan hebben toegelegd. We vinden verticale tuinen tegenwoordig dan ook in alle soorten en maten. Waren er vroeger nog weleens waterleidingen zichtbaar, nu zijn deze allemaal in de wand geïntegreerd en aan het oog onttrokken. De wanden worden vandaag de dag opgeleverd met een geruisloos irrigatiesysteem en een kleine goot van hooguit tien centimeter hoog. Deze is dan ook binnen een jaar niet meer te zien door de begroeiing, wat de schoonheid en de expressiviteit van de plantenwand ten goede komt.

Op de foto hierboven de wand die we naar volle tevredenheid in de RAI in Amsterdam hebben gemaakt. Door veel bladvormen en blad grootte door elkaar te gebruiken wordt er een stukje echte natuur geschapen. Het talrijke bloeien van soorten als Spatiphyllum, Begonia en Anthuriums versterken dit idee nog meer.

http://www.stadswerk.nl